zondag 13 maart 2011

Dag 10



Liefste volgelingen

Een kort berichtje, maar wilden

jullie toch allemaal iets laten weten..
We hebben rustige dagen achter de rug: bezoek van Inez Adriaenssen (stafmedewerker Hogeschool Gent, een lieve madam!), bezoek aan de stad (we hebben een brommer gevonden!!), veel gewerkt al voor school (rapporten doornemen, informatie verwerken,...), we zijn ondertussen alletwee ook al wat ziekjes geweest: grieperig, maar gelukkig was het na 1 dag al weer veel beter! Acclimatisatie, of hoe noemen ze dat?
Trouwens, de zon, die hebben we hier nog altijd niet veel gezien. Regen daarentegen, des te meer! Normaal is het nu nog tot eind april ongeveer kleine droge tijd, maar daar heeft de klimaatopwarming een stokje voor gestoken.

Voorlopig valt alles hier wat stil dus, en dat brengt opkomende frustraties met zich mee: we zitten hier vast en kunnen niets doen. We willen graag zo snel mogelijk aan ons onderzoek beginnen, maar omdat we ons nog niet kunnen verplaatsen, en de toestemming van de DC (districtscommissaris) nodig hebben, kunnen we er nog niet echt invliegen.
De andere 4 Belgische studenten (uit Leuven) zitten veel dichter bij elkaar (in Onverwacht), maar wij zitten toch op een groot uur flink stappen van hen, en redelijk afgelegen, in Onverdacht.

Maar... daar komt hopelijk vanaf morgen verandering in: we mogen onze bromfiets gaan ophalen in Paramaribo! En daar begint ons grote avontuur: we hebben allebei nog nooit op een brommer gereden, en naar 't schijnt is het nog moeilijk om met 2 op één brommer te rijden.
Gelukkig helpen de Leuvense jongens ons de stad uit, en dan kunnen we hier op ons gemak oefenen.

Gisteren zijn we met de andere 4 Belgen uit Para uitgeweest, naar de ZSA ZSA ZSU. Klinkt exotisch en misschien een tikkeltje Surinaams (dat is toch wat we verwacht hadden), maar we hebben ons mispakt: een gewone discotheek zoals je er evengoed in Frankrijk en Spanje vindt. Dik tegen mijn principes, maar achteraf gezien viel 't wel nog mee..

Vanmorgen ook eventjes paniek (bij mij toch): mijn teen zat helemaal opgezwollen en ik had een wondje. We dachten eerst aan sika (een soort zandvlooi, en we dachten al eerder dat hier vlooien zaten): een beestje dat je prikt en vervolgens eitjes legt onder je huid. Volgens Shirley is het (gelukkig) dat niet. Wat het dan wel is, weten we niet.. Alleen maar hopen dat het snel voorbij is ;-)

Om af te sluiten nog een hitje:
http://www.youtube.com/watch?v=bzBfGSTCwX4&playnext=1&list=PLAF8042B699A19BCC (hoop dat het werkt want heb het niet kunnen checken)

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die vzw bleek onduidelijk... om alle misverstanden te vermijden.
    En wat had ik ook alweer geschreven ? Dat de slangenfoto alvast een grote fan heeft van een tafelgenoot. Ook nog succes met de brommobiel. Zoals we altijd tegen Michiel zeggen "voorzichtig zijn hé...."
    Michel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey silke hoe gaat het met jullie
    hopelijk ales in orde
    nog vele groetjes van ons alen
    dikke kusjes van hailey

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beetje moeilijk te achterhalen wie van de twee de gezwollen teen heeft, maar hoop alvast met jullie dat het vlug over gaat...
    En liefst niet te veel avonturen met de brommobiel hé... zodat we hier verder op ons beide oren kunnen slapen, al is dat zonder de brommobiel ook moeilijk....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt allemaal heel leuk en nieuw en spannend!

    Hopelijk gaat het allemaal goed met jullie en voelen jullie je snel thuis daar in Suriname!

    Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik probeer me jullie voor te stellen met zijn tweetjes op een brommer. Wie rujd er en wie zit er op de bagagedrager? Ik heb binnenpretjes bij de gedachte. Wees maar voorzichtig hoor. Allee hopelijk kunnen jullie je nu toch gauw verplaatsen en zijn de trustraties ook weer snel voorbij. Heel veel groetjes uit het verre Leke

    BeantwoordenVerwijderen