zaterdag 19 maart 2011

Dolle avonturen!

Week 2 is voorbij en we komen tot het besef dat de 3 maanden voorbij gaan zijn voordat we het beseffen. Nu we eindelijk onze bromfiets hebben (wat een avontuur!) zijn we eindelijk mobiel en kunnen we ons verplaatsen naar waar we willen.
Het was een hele opgave om aan onze bromfiets te geraken! Eerst gingen we vrijdag 11 maart naar de enigste bromfietswinkel in Paramaribo en Para waar ze tweedehands brommers verkopen. Daar kregen we te horen dat er maandag 2 brommers klaar gingen zijn (1 voor de Leuvenaars en 1 voor ons). Maandag gingen we vol goede moed terug naar de stad om onze brommers op te gaan halen. Maar tevergeefs: we kregen te horen dat de brommer van de jongens pert total was gereden en dat de onze nog niet klaar was. Maar dinsdag zou de onze zeker klaar zijn, en zouden we ermee naar huis kunnen rijden. Dinsdag gingen we dus terug naar de stad, deze keer enkel Guillaume en ik (Marit) omdat het nutteloos is om met 4 om 1 brommer te gaan. Guillaume ging mee omdat wij het niet zagen zitten om helemaal naar Para te rijden als eerste brom-avontuur. We wouden liever eerst wat op de kleine wegjes oefenen. Eenmaal in de stad aangekomen bleek inderdaad dat onze brom klaar was. Eveneens beloofden ze dat ze woensdag nog een brom zouden hebben voor de jongens. Maar na even oefenen en nog wat onderhandelen en checken, kwam er nog een probleempje boven water: onze brom was nog niet gekeurd en verzekerd. We onderhandelden nog wat en konden regelen dat ze dat in orde gingen maken tegen de volgende dag (woensdag). Al 2 volle dagen verloren dus met een brom te zoeken/kopen/onderhandelen, want het kost veel tijd om naar de stad te gaan: een half uur stappen naar de weg waar de bus langs rijdt en dan nog een uur op de bus.
Woensdag besloten we om geld mee te geven aan de Leuvenaars en hen achter de brommers te laten gaan. Na enkele telefoontjes komen we te weten dat het weer lastig onderhandelen is: de brommers waren nog niet klaar en er moest nog aan gesleuteld worden. Na ongeveer 7uur gewacht te hebben konden de jongens eindelijk de bromfietsen mee naar huis krijgen.
Donderdag was The Day: eerst gingen we naar de DC (districtscommissaris) om officieel voorgesteld te worden en toestemming voor ons onderzoek te krijgen. Daarna gingen we onze brom gaan halen bij de jongens en hadden we onze eerste rij-ervaring met een brom met versnellingen! En al zeggen we het zelf, we waren er verbazingwekkend snel mee weg! Bij mij (Marit) zal dat waarschijnlijk wel een beetje in de familie zitten, bij Silke lijkt het wel een talentje te zijn. Na een beetje apart te oefenen kropen we met 2 op de brom, en vlotjes reden we rond in Onverwacht. Echt wel gezellig in het mooie weer.
’s Avonds gingen we naar een soort cafeetje om een biertje te drinken met de jongens van Leuven om hen te bedanken dat ze onze brom veilig thuis brachten. Parbo Bier is best wel lekker!
Gisteren hadden we onze eerste kennismaking met de Surinaamse rum: borgoe. Met een glaasje en een muziekje in de hangmat liggen en gewoonweg genieten! Heerlijk om hier in het verre Zuid-Amerika te vertoeven.
Straks gaan we naar een verjaardagsfeest, benieuwd wat dat zal geven!
We houden jullie op de hoogte!
Liefs

2 opmerkingen:

  1. dag marit en silke,
    jullie entousiasme over jullie brom-mobiel (en onafhankelijkheid) maakt me blij! :-)
    grappige foto trouwens! (zie jullie al rond toeren in gedachten...)
    Hoop dat jullie een fantastisch eerste surinaams verjaardagsfeest hebben straks!
    ik doe morgen nog eens een uitgebreide mail (nu te moe wegens gisteren en vandaag vertoeven in Ellezelles bij Pascal en Nathalie)!
    dikke kus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woeha, de dames op de brom !
    Bedenk Marit : beter een brom die rijklaar is en nog niet verzekerd (was) dan een iets dat al lang verzekerd is maar helaas nog niet rijklaar is...
    Je weet wel :)
    't Plezier ermee !

    BeantwoordenVerwijderen